Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hon a hazában - irodalmi pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 01.

Image

Hon a hazában címmel, lakóhelyünk történelmét bemutató irodalmi művek elkésztésére írt ki pályázatot a Liget folyóirat. A kiírás szerint a témához kapcsolódó, tetszőleges formában és hangnemben alkotott műveket vár a szerkesztőség magánszemélyektől.
Tovább...
 
Gárdonyi Géza születésének 151. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 01.

Image

"Az emberi szívek éppúgy egymás körül forognak, mint az ég csillagai.” - 151 éve született Gárdonyi Géza. 2014. augusztus 2-án egész napos programsorozattal emlékeznek Gárdony híres szülöttjére Agárdpusztán, a Gárdonyi Emlékházban.
Tovább...
 
VIRTUÓZ BAROKK MUZSIKA A RENDHÁZ DÍSZUDVARÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 31.

Image

Augusztus 8-án 20 órakor, a Szent István Király Múzeum Rendház épületének udvarán lép fel az Ensemble MIMAGE. A barokk muzsikát kínáló koncerten a XVIII. századi barokk zene korhű hangszereken szólal meg virtuóz stílusban, valamint korabeli források alapján felfedezett korszak hihetetlenül gazdag, színes repertoárja lesz hallható.
Tovább...
 
Nyár, Fehérvár  ismét négy napig dübörög a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 30.

Image

A becslések szerint idén is harmincezer zenerajongót várnak a szervezők a FEZEN-re, melynek helyszínén, a MÁV Előre pályán szerdán délben nyitják ki a kapukat. A Mártírok úja teljes körű felújítása miatt változik a gyalogos és autós-buszos közlekedés jól megszokott rendje, illetve a parkolás is. Ismét lesz fesztiváljárat és FEZEN Turné, a környékbeli utcák lakói pedig kedvezményes árú napijeggyel és bérlettel mehetnek fesztiválozni. – hangzott el az elsősorban technikai tudnivalókat ismertető sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Két jelölése van a Vörösmarty Színháznak a Színikritikusok Díjára Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2014. július 30.

Image

Két jelölése is van színházunknak a Színikritikusok díjára. Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes, és a Pillangó című előadásunk jelmezei versenyben vannak (tervező: Benedek Mari).
Tovább...
 
AUGUSZTUSI PROGRAMKAVALKÁD FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 28.

Image

Nagy erőkkel halad a Királyi Napok augusztusi programsorozat előkészítése, hiszen olyan egyedülálló és látványos programok állnak előttünk augusztus 14-24 között, amelyektől nagy látogatottságot remél a város. A szakrális programok mellett idén Szent László életét ismerhetjük meg a Fény utcában, lesz Boban Markovic és Zséda koncert, de nem marad el a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál és a Nemzetközi Néptáncfesztivál sem.
Tovább...
 
MEGNYITOTTA KAPUIT A KORONÁS PARK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. július 28.

Image

A hajdani vidámpark területén pénteken délután nyitotta meg kapuit a város legújabb gyerekparadicsoma, a Koronás Park, mely által Székesfehérvár méltó módon, és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét. A park szeptember végéig reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva és az épületen belüli játékokon kívül (pl. kinect) ingyen látogatható!
Tovább...
 
ZENE-ZOOM FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET A FONÓDÁS KULTURÁLIS EGYESÜLET Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 25.

Image

A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdetik meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör augusztusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 25.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. augusztus havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Újabb zenei csemegék Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 25.

Image

Ismét minőségi kikapcsolódást ígérő programokat kínálnak a zenekedvelő közönségnek ezen a héten Székesfehérváron. Folytatódik a Harmonia Albensis és a KultúrKorzó, a Városházán csángó zenés est lesz Nyisztor Ilonával és tanítványaival, az Öreghegyi Közösségi Házban pedig „Nyáresti Vigalom” címmel rendeznek programot ismert művészek közreműködésével.
Tovább...
 
Szent Imre serege Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. július 22.

Image

Rejtvények, titkok, ismert helyek és emberek, a koronázó város történelme. Mindez megtalálható a Titkos Helyek füzetek első részében. A „Szent Imre serege” képregényt sajtótájékoztató keretében mutatták be az alkotók Török Péter vezető szerkesztő és dr. Kovács Krisztián kreatív producer. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta, hogy a város oktatási intézményeiben tanuló mintegy 11 ezer, 13-18 éves diák a tanév elején kapja kézhez a képregényt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4258 - 4268 / 6216